لنت عقب پراید_ آسیا لنت
ent logo” width=”71″
height=”97″ />
محصولات مرتبط
سیستم ترمز خودرو:
عموما سیستم ترمز خودرو به دو دسته تقسیم بندی میشود ،سیستم ترمز دیسکی و سیستم ترمز کاسه ای .
چون بیشتر فشار ترمز گیری بر روی چرخ های جلو خودرو است ،سیستم ترمز چرخ های جلو از نوع لنت دیسکی میباشد .
در سیستم ترمز دیسکی نحوه عملکرد بدین صورت است که ، لنت جلو خودرو با دیسک چرخ در ارتباط بوده و با فشار دادن پدال ترمز ، روغن ترمز توسط پمپ موجود بر روی بوستر ترمز توسط لوله هاای ترمز به سیلندر ترمز در چرخ ها میرسد و با فشار بر پستون ترمز پشت لنتها سبب فشار دیسک ترمز بر روی سطح دیسک چرخ شده که بر اثر اصطکاک ایجاد شده با دیسک چرخ عمل ترمز گیری صورت میپذیرد.
دسته دوم سیستم ترمز ،سیستم ترمز کاسه ای است که عموما در چرخ های عقب خوردو های سدان این نوع سیستم به کار برده میشود ،و نحوه ترمز گیری به صورت اصطکاک بین لنت های کفشکی با کاسه چرخ عقب خودرو میباشد
در حالت رانندگی و زمانی که کفشک ها با کاسه چرخ ها در تماس نیستند فنر های برگرداننده بالایی و پائینی دو کفشک ترمز را به هم فشار میدهند ،و از کاسه ترمز دور میکنند .
این عمل منجر به فشردن مجموعه پیچ تنظیم و پینیون تنظیم ترمز به سمت مجموعه اهرم بندی میشود.بطوریکه اهرم زانویی بین آنها قادر به حرکت نمیباشد .فاصله استاندارد بین کفشک های ترمز با کاسه چرخ در حالت حرکت خودرو در حدود 0.02 میلیمتر میباشد.
عملکرد سیستم ترمز عقب حین ترمز گیری:
هنگامی که راننده خودرو ترمز گیری میکند ،پیستون های سیلندر چرخ ،کفشک های ترمز را به کاسه چرخ فشار میدهند ،این امر باعث میشود تا فنر پایه به مجموعه پیچ تنظیم فشار دهد و پینیون تنظیم از مجموعه اهرم بندی دور شود ،در نتیجه یک فاصله ایجاد میشود که در آن اهرم زانویی میتواند آزادانه حرکت نماید.
تشخیص ایراد سیستم ترمز:
عموما وجود ایراد در سیستم ترمز خودرو شامل هفت آیتم و مشخصه میباشد
1.کشش یا لرزش و نوسان
برای اینکه بتوانید تشخیص دهید ایراد مربوط به سیستم ترمز جلو و یا عقب خودرو میباشد ابتدا از پدال ترمز و سپس از ترمز دستی استفاده نمایید اگر شرایط ( کشش ،لرزش و یا نوسان ) در هنگام کشیدن ترمز دستی رخ دهد ایراد مربوط به سیستم ترمز چرخ های عقب است و اگر این شرایط در زمان فشردن پدال ترمز رخ میدهد ایراد مربوط به سیستم ترمز در چرخ های جلو خودرو میباشد
2.کشش یا رانش ترمز
منظور کشیدگی فرمان به یک سمت در هنگام ترمز گیری است .این امر نشان میدهد که فشار وارده توسط پیستون ها یکسان نمیباشد و امکان عدم عملکرد مناسب در پیستون ها وجود دارد که فشار یکسانی بر روی لنت ها اعمال نمی شود.
3.روشن شدن چراغ ترمز
در صورت روشن شدن چراغ ترمز میبایست میزان روغن در مخزن روغن ترمز که بر روی بوستر ترمز خودرو قرار دارد را کنترل نمایید .کم شدن روغن ترمز نشانه نشتی و یا امکان خرابی لوازم چرخ ( لوازم سیلندر های ترمز ) را محتمل تر میکند .
4. حرکت نامنطم پدال ترمز
در صورتی که هنگام ترمز گیری پدال ترمز حرکت یکنواختی ندارد میبایست ضخامت دیسک ها کنترل شود ،برای انجام این امر نیاز به یک میکرومتر برای اندازه گیری دقیق است .
فرآیند انجام بدین صورت در فاصله 15 میلیمتری از لبه های دیسک چرخ 8 اندازه گیره به فاصله 45 درجه از یکدیگر انجام میشود اگر مقادیر اندازه گیری شده بیشتر از 0.015 میلیمتر با هم اختلاف داشته باشند یا اندازه ضخامت خود دیسک کمتر از 19/22 میلیمتر باشد میبایست دیسک چرخ خودرو تعویض گردد
5.ترمز گیری سخت
در صورتی که هنگام ترمز گیری نیاز به فشار بیش از حد بر روی پدال وجود دارد تا عمل ترمز گیری صورت پذیرد میبایست بوستر ترمز کنترل گردد ،البته این امر توسط کارشناس و با استفاده از گیج فشار که در انتهای شیلنگ بوستر ترمز نصب میشود کنترل میگردد.مقدار استاندارد فشار خلاء بوستر ترمز بایستی بیشتر از 600mmHg باشد .
6.لق بودن یا لرزش ترمز
در این صورت احتمال تابیدگی دیسک چرخ محتمل میباشد .برای کنترل این موضورع نیز نیاز به ابزار اندازه گیری ساعت میباشد .فرآیند کنترل بدین صورت میباشد که در فاصله 10 میلیمتری از لبه خارجی دیسک چرخ ساعت اندازه گیری را قرار داده و با چرخاندن دیسک چرخ اعداد نمایش داده شده را میخوانید ،میزان مجاز تابیدگی ( تاب داشتن ) دیسک چرخ 0.12 میلیمتر میباشد
7.عملکرد ضعیف ترمز دستی
در صورت عملکرد ضعیف ترمز دستی و نیاز به ریگلاژ آن ابتدا ترمز دستی را پایین بیاورید .مهره تنظیم را شل کنید و پدال ترمز را 6 مرتبه فشار دهید سپس اهرم ترمز دستی را با 7 تیک بالا بیاورید و سپس مهره تنظیم را سفت کنید .
در پایان میبایست متذکر شد که برخی از موارد فوق با توجه به نیاز به ابزارهای اندازه گیری و همچنین تجربه کافی نیاز به انجام توسط کارشناس ( تعمیر کار ماهر ) دارند .
اما دانستن مطالب ذکر شده فوق و آگاهی رانندگان سبب کاهش هزینه های جانبی و شناسایی به موقع ایرادات در سیستم ترمز میباشد که میتواند منتج به جلوگیری از خطرات احتمالی برای راننده و سرنشینان خودرو شود.
همواره این امر را به خاطر داشته باشید که سیستم ترمز خودرو را طی بازه های زمانی مختلف کنترل نمایید ،از جمله میزان روغن ترمز و تعویض سالیانه روغن ترمز که میتواند سبب افزایش طول عمر قطعات و لوازم مربوط به سیستم ترمز خودرو شما گردد.
مواد تشکیل دهنده لنت ترمز:
پودر برنز،گرافیت ،الیاف فولاد ،ذرات لاستیکی،رزین فنول فرمالدهید،ورمیکولیت ،خاک ،الیاف آرامید ،الیاف فولاد و گل سفید میتوان اشاره کرد که بنا به درصد های ترکیب هر یک از این مواد خاصیت های و ویژگی های لنت تولیدی متفاوت میباشد.برای بررسی جژئی تر و آشنایی با روش های آزمون لنتها میتوانید به استاندارد ملی 586 لنت ترمز،ویژگی ها و روش های آزمون مراجعه بفرمایید
دانلود استاندارد ملی 586 مربوط به لنت ترمز اینجا کلیک نماید.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.